Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πιγκάλ


Τι είναι το πιγκάλ και πότε εφευρέθηκε;

ΠιγκάλΗ βούρτσα τουαλέτας (πιγκάλ) είναι ένα οικιακό εργαλείο σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του εσωτερικού της τουαλέτας. Εφευρέθηκε από τον William C. Schopp το 1932. Αυτή η “συσκευή καθαρισμού” κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1933.




Τα υλικά κατασκευής του πιγκάλ

Η εταιρεία Addis Brush, γνωστή για τη δημιουργία τεχνητών χριστουγεννιάτικων δέντρων, ήταν ένας από τους πρώτους διανομείς του πιγκάλ. Η εταιρεία αυτή χρησιμοποιούσε τρίχες ζώων για τη βούρτσα από άλογα, βόδια, ασβούς και σκίουρους. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν και διάφοροι τύποι φυτικών ινών, όπως η αγριάδα ενός φοίνικα που βρίσκεται στη Βραζιλία και άλλες που προέρχονταν από φοίνικες της Αφρικής και της Σρι Λάνκα.


Χρήση του πιγκάλ

Γενικά, το πιγκάλ χρησιμοποιείται με καθαριστικό τουαλέτας ή χλωρίνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει την άνω περιοχή της τουαλέτας, γύρω από τη λεκάνη. Ωστόσο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει το κάθισμα της τουαλέτας.

Σε πολλούς πολιτισμούς, θεωρείται αγένεια να καθαρίσεις τα “βιολογικά απόβλητα” χωρίς τη χρήση προϊόντων καθαρισμού χημικών τουαλετών, δεδομένου ότι αυτό μπορεί ενδεχομένως να αφήσει κατάλοιπα στις τρίχες. Αντίθετα, άλλοι θεωρούν αγένεια να μην καθαρίσεις τα “βιολογικά απόβλητα” χρησιμοποιώντας κατευθείαν τη βούρτσα τουαλέτας.


Πώς είναι ένα πιγκάλ;

Ένα τυπικό πιγκάλ αποτελείται από σκληρές τρίχες στο κάτω του μέρος και έχει συνήθως ένα στρογγυλεμένο σχήμα και μακριά λαβή. Σήμερα τα πιγκάλ κατασκευάζονται συνήθως από πλαστικό. Η βούρτσα συνήθως τοποθετείται σε μια βάση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εντελώς κρυμμένη σε ένα σωλήνα.


Τα νέα, ηλεκτρικά πιγκάλ

Πλέον υπάρχουν και ηλεκτρικά πιγκάλ τα οποία είναι λίγο διαφορετικά από τα απλά. Οι τρίχες είναι βιδωμένες στο περιστρεφόμενο μέρος του κινητήρα, που λειτουργεί όπως μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Το τροφοδοτικό συνδέεται χωρίς καμία μεταλλική επαφή μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής. 



Πηγές εικόνων και κειμένων
ThoughtCo.  |  answerbag.com  |  Wikipedia  |  Klobuersten_fcm.JPG - Photo from Wikipedia











Για περισσότερα πιγκάλ, πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου